HomeMediaMedia for November 2013«Культурометр Одеси»: Неймовірний знімок одеського Оперного театру потрапив в топ Вікіпедії

12 Nov

Громадська організація «Вікімедіа Україна», що створена для розвитку Вікіпедії, підбила підсумки конкурсу «Вікі любить пам'ятники 2013», відібравши 10 кращих фотографій. У їх число потрапило фото внутрішнього оздоблення залу одеського Оперного театру. Автори фото – Олександр Левицький та Дмитро Шаматажі, автори проекту «Архітектура Одеси», що набирає популярність. Проект займається створенням каталогу видатних архітектурних будівель Одеси. Крім фото до кожної будови додається її історія та опис. Проект обіцяє стати найбільш фундаментальною роботою з систематизації та каталогізація всієї архітектурної спадщини Одеси. Це буде найбільший ресурс по темі кам'яної історії міста, що не має аналогів для інших міст України.

Зала Одеського оперного театру. Автор – Олександр Левицький та Дмитро Шаматажі

Як повідомляє прес-служба Вікімедіа, за час проведення конкурсу від 604 учасників було отримано 35710 фотографій, загальний розмір яких склав 109215 мегабайт.

Конкурс тривав з 1 по 30 вересня з метою поширення знань про культурну спадщину світу, зібравши фотографії всіх пам'яток культурної спадщини та проілюструвавши ними статті у Вікіпедії. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 9 листопада у Києві. На церемонію запрошені всі фіналісти. Фотографії українських учасників будуть представлені на суд міжнародного журі, і до 18 листопада Вікіпедія оголосить кращого фотографа світу.

Оригінал статті тут